Het is weer zover, belastingtijd! De Belastingdienst opent haar digitale deuren om belastingaangifte te doen. En ja, ze kunnen het niet leuker maken, maar wel makkelijker.

Maar is dat eigenlijk wel zo? Is het wel zo makkelijk als de Belastingdienst ons laat geloven?

Want waarom zitten jullie dan bij ons? Is het wel zo eenvoudig dat jullie het zelf kunnen?
Als het makkelijk zou zijn, zou iedereen zelf de aangifte inkomstenbelasting kunnen doen.

Wat de Belastingdienst ook zegt, de aangifte wordt alleen maar moeilijker. En het klopt dat er vele gegevens al voor je ingevuld zijn, maar er zijn nog steeds vragen die zo geformuleerd zijn, dat je eigenlijk niet zeker weet wat je moet invullen. 

Door onze ervaring kunnen wij doorzien wat er gevraagd wordt en wij kunnen daardoor de eventuele gevolgen inzien. Want achter iedere vraag gaat weer wat anders schuil. En kom daar als niet-kenner maar eens achter.

Diegenen die onlangs bij Toos op de receptie waren in verband met het driedubbele feest, hebben van ons een relatiegeschenk in de vorm van een map gekregen. In deze map zat veel info, maar ook een blauwe map met een checklist voor de aangifte inkomstenbelasting, zodat je de goede gegevens aanlevert.

Een aandachtspunt is in ieder geval de giften. Het is noodzakelijk om hier nu ook een ANBI-nummer toe te voegen. We vragen jullie om dit zelf op te zoeken omdat er soms meerdere benamingen zijn voor dezelfde stichting en we geen verwarring willen aan wie je de gift gegeven heeft.
Daarbij kunnen giften die je in de collectebus doet, niet meer meegenomen worden in de aangifte. Alleen de giften die zichtbaar zijn op je bankafschriften, waaronder ook automatische incasso’s, zijn relevant voor de Belastingdienst.

Bankafschriften zijn belangrijk voor ons. Wij halen er veel uit, ook zaken waar jij mogelijk niet bij stilstaat of direct aan denkt.

Tot gauw voor de aangifte!