Het duurt niet lang meer en dan is het 2024. Afgelopen jaar is snel voorbij gegaan. Naast dat we in deze periode terugblikken op 2023, is het ook van belang om vooruit te kijken.

Wat staat er (belastingtechnisch) te veranderen in 2024? Welke nieuwe regels kunnen we verwachten? Op dit moment is veel nog onduidelijk, omdat we een nieuwe regering kunnen verwachten, met bijbehorende aanpassingen in regelgeving.

Waar dienen we rekening mee te houden? Vooral met de voortgang van de huidige regels. Het is cruciaal om verschillende bonnen te bewaren voor de aangiftes van 2024. Maar heb je de bonnen van 2023 wel bewaard en kun je ze nog terugvinden? We raden aan dit te controleren, aangezien dit wellicht financiële voordelen oplevert.

Als je ons een e-mail stuurt, kunnen we in ieder geval een checklist sturen met de benodigde papieren voor 2023.
Maar er staat ook een onaangename verrassing te wachten voor dat jaar. Verkoop je regelmatig via platforms als Marktplaats of Vinted? Of bezit je Bitcoins? Deze zaken moeten ook worden opgenomen in je aangifte voor 2023.

Bij verkoopplatforms geldt dat je bij de Belastingdienst gemeld wordt bij een totaal verkoopbedrag van € 2000 of bij meer dan 30 verkoopadvertenties. Er kan discussie ontstaan over het karakter van je verkoopactiviteiten, of het nu als hobby of onderneming wordt beschouwd. Het is van groot belang om hier een goede administratie van bij te houden.

Let dus goed op en geef eventuele veranderingen aan ons door.

Fijne feestdagen en een goed 2024 gewenst.