Na een korte radiostilte zijn we terug!

Prinsjesdag ligt inmiddels achter ons. Bood dit verheldering? Niet echt, gezien de begroting afkomstig is van een demissionair kabinet. Maar houd moed, op 22 november mogen we naar de stembus. Het politieke landschap ligt dus weer helemaal open! Op wie je gaat stemmen, blijft jouw persoonlijke keuze. Wat telt, is wat jij belangrijk vindt in een partij. Wil je verandering in Den Haag? Overweeg dan eens een nieuwe partij. Hoe de formatie uitpakt, zal de tijd leren.

Er zijn nog andere recente ontwikkelingen. Zo is vanaf 1 juli 2023 de nieuwe pensioenwet van kracht. Deze zou je moeten helpen om zelf een pensioenpotje op te bouwen. Hoe dit precies gaat werken, zal in de komende periode duidelijker worden. 

Verder is er een belangrijke verandering bij de Belastingdienst. Ze krijgen vanaf nu inzicht in jullie transacties via platforms zoals Marktplaats en Vinted. Het doel? Bestrijding van witwassen en heling. Jaarlijks mag je maximaal 30 transacties hebben met een totale waarde van € 2000,-. Verkoop je bijvoorbeeld je auto voor € 5000,- op Marktplaats? Houd hier dan rekening mee tijdens de aangifte van 2023.

Ook crypto wordt nu meegenomen in de aangifte dus let daar op en blijf tevens alert op de energiebelasting die gaat stijgen. Controleer je voorschotten en pas deze indien nodig aan. Verandering is ook op komst voor de belastingvrije kilometervergoeding. Deze kan mogelijk veranderen naar € 0,23 per kilometer. Maar onthoud, het is geen verplichting voor je werkgever. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op.

Blijf geïnformeerd en wees voorbereid! We zijn er om je bij te staan met advies.